5 Kasım 2007 Pazartesi

PRATİK YUFKADAN KOL BÖREĞİ


Yine çok kolay ve çok lezzetli çıtır çıtır bir börek tarifi...

*Her yufka için 3 kaşığa denk gelecek şekilde tereyağı+zeytinyağı+margarin ısıtıyorsunuz.Kaç yufka kullanacaksanız malzemenizi kendiniz belirleyin.
Yufkamızı serip 3 kaşık erimiş yağı her yerine sürdük.Bir ucunu 1/3 kapattık.Düz kısıma herhangi içimizi (peynirli,ıspanaklı,patlıcanlı,kıymalı,pırasalı vs.Bence kıymalı-patatesli çok yakışıyor) uzun şerit halinde koyup başa kadar sardıkUzun rulomuzu ikiye katladık.Resimdeki iki tane aslında bir yufka.Tümünü bitirince üzerine yine yağ sürüyoruz, 200' fırına veriyoruz.
Dilerseniz üzerini streçleyip deep-freeze de atabilirsiniz.Ani misafirlerde yarım ya da bir saat önceden çıkarıp (patlamasın diye) kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...