18 Kasım 2007 Pazar

PATLICAN MUSAKKA- II


3-4 adet patlıcan (büyüklerinden)
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz, kırmızı biber, karabiber
1,5 su bardağı sıcak su

*Patlıcanları soyalım ve tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletelim..(patlıcanın acı suyu çıksın diye)
*Güzelce sularını sıkıp iyice kurulayıp bir temiz bez üzerine yada kağıt peçete üzerine 1 parmak genişliğinde doğrayalım.
*Kızgın yağda kızartalım.(iyice kurutmazsanız yağ sıçratır)Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürelim.
*Bir kaşık yağda kıymayı güzelce suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
*Daha sonra doğranmış sivri biber ve soğanını ilave edelim.
*10 dakika da bu şekilde kısık ateşte kavuralım.
*Domatesin bir tanesini rendeleyelim ve salçayla beraber kıymalı karışıma ekleyelim.
*Sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve onu da tavaya ilave edelim.
*Tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavuralım ve ateşin altını kapatalım.
*Fırına dayanıklı bir kabın tabanına kızartığımız patlıcanları dizelim.
*Üzerine kıymalı harcı yayalım.
*Tekrar harcın üzerine kalan patlıcanları dizelim ve 1 domatesi ve biberi dilimleyip aralıklı olarak dizelim
*Sıcak suya 1 çay kaşığı kadar tuz ve kırmızı biber ilave edip, bu suyu tepsiye ilave edelim. *Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlayın.

****Ocakta pişirmek isterseniz, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...