29 Kasım 2007 Perşembe

İNCİRLİ/KAYISILI /ZEYTİNLİ/MARMELATLI ÇÖREKLER




Yine süper bir lezzet...Misafirleriniz de sevdikleriniz de eğer içindeki malzemelerden hoşlanıyorlarsa kesinlikle çok beğeneceklerdir... Mahlep sevmeyenler koymayabilirler, yumurta sevmeyenler sürmeyip pudra şekeri eleyebilirler....Reçel sevmeyenler zeytinli , sucuklu yapabilirler....Bu çörekde seçenek keyif ve damak tadınıza kalmış:)))))


1 paket yaşmaya1,
5 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 paket margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 yumurta sarısı (üzeri için)
4 su bardağı un
Kayısı ve incir reçeli ya da kompostosu
*Ilık su içine şekeri ve mayayı koyup eritelim ve diğer malzemeleri de ekleyip ( Unu yavaş yavaş aldığı kadar koyalım, az gelirse ilave edelim, sadece ele yapışmasın yeter, ÇOK yumuşak bir hamur olması gerekiyor)yoğuralım.
*Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakalım.
* 2 misli kabarınca tepsiye yuvarlak şekil vererek dizelim.
*Tepside biraz daha mayalanması için bekletelim. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürelim ve birer adet susuz reçel ya da komposto tanesi koyalım(kuru inciri ve kayısıyı az suda şekerle de haşlayabilirsiniz)
*200 derece fırında pişirelim.
*Fırından çıktıktan sonra (ben file fıstık da serpiştirdim ,renk uyumu çok hoş oluyor) yumuşaması için üzerini bir bezle örtelim.


afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...