8 Kasım 2007 Perşembe

ETLİ BEZELYE



250 gr kuşbaşı et(dilerseniz benim gibi kıymalı da yapabilirsiniz)
1 kg bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 kaşık yağ
1 yemek kaşığı biber+domates salçası
(ya da 2 domates)
2 diş sarımsak
Tuz, pul biber

*Önce yağda eti suyunu çekip, cızırdayana kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
*Doğranmış soğan ve sarmısakları ekleyip, biraz da birlikte çeviriyoruz.
*Domates veya salçalarımızı ekliyoruz.
*Küp doğranmış patates ve havuçlarımızı, sonra bezelyelerimizi sırayla bekleye bekleye katıyoruz.
*Batası su, tuz, pul biber koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...