8 Kasım 2007 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMASI

250- 300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
300 gr salamura yaprak


*Yapraklarımızı sıcak suda bekletip fazla tuzunu alıyoruz ve iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz.
*Yıkanmış pirinci,ince doğranmış soğanları,kıymayı, zeytinyağını, maydanoz ve naneyi, baharatları, salçayı harman ettikten sonra;ince ince yapraklara sarıyoruz.
*Tenceremize dik duracak şekilde dizdikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı sulandırıp , dolmaların yarısına gelene kadar ekliyoruz,tuzunu atıyoruz.

*Bir domates rendesini de suyuna ekleyip üzerine tabak kapatıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...