Yeni bir kalıp aldım ve hani çocukların yeni oyuncaklarına ilk düşkünlükleri gibi, aldığım akşam denemeye karar verdim ve hadi değişiklik olsun diye havuçlu kekimizden yapıvereyim dedim. Çıktığında kekin şekli o kadar hoşuma gitti ki bu fikir canlanıverdi kafamda...Bakın haksız mıyım, sanki İngiltere Kraliçesi Elizabeth uzanıp başına takıverecek gibi durmuyor mu sizce de?Akşam yaptım, soğudu sosunu döktüm; yatarken o artık yarım bir kekti.!!!:-((
Keki:
3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un(yaklaşık)
Sosu:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1-2 " " toz şeker
1 " " kakao
Varsa bir parça bitter çikolata
*Yumurtalarla toz şekerimizi iyice çırpıyoruz.
*Sıvıyağ ,vanilya, tarçın daha sonra rendelenmiş havuç ve
cevizi ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz..
*Un ile kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz, unlanmış parça çikolataları ekleyip
karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz.
*170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.(Silikon kalıpla pişmesi biraz daha uzun sürdü)
*Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve sosunu(*) döküp, pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
**SOSU: Sos malzemelerini bir büyük cezvede önce iyice karıştırıp, kaynayana kadar karıştıralım ve altını kapatıp çikolatayı ekleyelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder