VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ |
Muhallebi tabanı için;
- 3 su bardağı (yaklaşık 600 ml.) süt
- 1 çay bardağı un
- 2 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Vişneli kat için;
- 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne (başka sulu bir meyve de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı (200 ml.) su
- 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası (mısır kullanmıyorum artık)
- 4 tepeleme yemek kaşığı Şeker
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 25 gr tereyağı
- (bir kat hazır pandispanyayı reçelli/şekerli su ile ıslatıp da kullanabilirsiniz)
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ |
- Muhallebi malzemelerini (vanilya sonra eklenecek), çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp hemen vanilyayı ekleyelim.
- En az 5 dk. mixerle muhallebi ılınıncaya kadar çırpalım.Bu kıvamlı bir muhallebi olmasını sağlar.
- Cam bir kalıbı sudan geçirip muhallebimizi dökelim., soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Vişneleri, rondodan geçirelim.
- Diğer malzemeleri ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısalım ve 2-3dk.daha arada karıştırarak pişirelim.
- Soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine yayalım ve düzeltelim, soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca, hindistan cevizini serpip buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapalım.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Ekşi tatları pek yiyemiyorum ama kekiniznefis görünüyor eminim tadıda çok güzeldir.
Ellerinize emklerinize saglik nefis görünüyor benim sevdigim tarifler arasindadir sütlü tatlilar
Yorum Gönder