28 Aralık 2012 Cuma

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ

http://1tarif1lezzet.blogspot.com

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ


Malzemeler

Muhallebi tabanı için; 

  • 3 su bardağı (yaklaşık 600 ml.) süt 
  • 1 çay bardağı un 
  • 2 çay bardağı şeker 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2  yumurta sarısı 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Vişneli kat için;

  • 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne (başka sulu bir meyve de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı (200 ml.) su 
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası (mısır kullanmıyorum artık)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı Şeker 
En alt tabaka için;

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 25 gr tereyağı
  • (bir kat hazır pandispanyayı reçelli/şekerli su ile ıslatıp da kullanabilirsiniz)
http://1tarif1lezzet.blogspot.com
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Yapılışı 

  1. Muhallebi malzemelerini (vanilya sonra eklenecek),  çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirelim. 
  2. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp hemen vanilyayı ekleyelim. 
  3. En az 5 dk. mixerle muhallebi ılınıncaya kadar çırpalım.Bu kıvamlı bir muhallebi olmasını sağlar.
  4. Cam bir kalıbı sudan geçirip muhallebimizi dökelim., soğuması için bir kenarda bekletelim. 
  5. Vişneleri, rondodan geçirelim. 
  6. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim. 
  7. Kaynadıktan sonra ateşi kısalım ve 2-3dk.daha arada  karıştırarak pişirelim. 
  8. Soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine yayalım ve düzeltelim, soğumaya bırakalım.
  9.  Soğuyunca, hindistan cevizini serpip buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapalım. 

Afiyet olsun...






2 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

Ekşi tatları pek yiyemiyorum ama kekiniznefis görünüyor eminim tadıda çok güzeldir.

Unknown dedi ki...

Ellerinize emklerinize saglik nefis görünüyor benim sevdigim tarifler arasindadir sütlü tatlilar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...