30 Kasım 2007 Cuma

KABAK TATLISI



2 Kilo balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz

*Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartalım.
*Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğrayalım.
*Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizelim.
*Bir gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
*Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
*Geceden beklettiğimiz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirelim.
*Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirelim.
*Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
*Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapalım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...