10-12 adet yuvarlak kabak
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
150-200gr kıyma
Pirinçleri yıkayalım. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.
Yıkanmış pirinci,ince doğranmış soğanları,kıymayı, zeytinyağını, maydanoz ve naneyi, baharatları, salçayı harman ettikten sonra; kabak oyacağıyla içini oyup, dışını çizdiğimiz kabaklara dolduruyoruz.Tenceremize dizdikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı sulandırıp , dolmaların yarısına gelene kadar ekliyoruz,tuzunu atıyoruz.Bir domates rendesini de suyuna ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Yıkanmış pirinci,ince doğranmış soğanları,kıymayı, zeytinyağını, maydanoz ve naneyi, baharatları, salçayı harman ettikten sonra; kabak oyacağıyla içini oyup, dışını çizdiğimiz kabaklara dolduruyoruz.Tenceremize dizdikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı sulandırıp , dolmaların yarısına gelene kadar ekliyoruz,tuzunu atıyoruz.Bir domates rendesini de suyuna ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder