11 Kasım 2007 Pazar

GİRİT KABAK DOLMASI

Eskiden yapmadığım , sonra çok beğendiğimiz bir dolma çeşidi.Farkı mı ne; şekli...Başka her şeyi hemen hemen aynı zaten...Nette bir araştırma yaptım ve bizim damak tadımıza göre bazı şeyleri değiştirdim.Kesinlikle yapıp yemenizi tavsiye ederim...

10-12 adet yuvarlak kabak
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
150-200gr kıyma



Pirinçleri yıkayalım. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.

Yıkanmış pirinci,ince doğranmış soğanları,kıymayı, zeytinyağını, maydanoz ve naneyi, baharatları, salçayı harman ettikten sonra; kabak oyacağıyla içini oyup, dışını çizdiğimiz kabaklara dolduruyoruz.Tenceremize dizdikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı sulandırıp , dolmaların yarısına gelene kadar ekliyoruz,tuzunu atıyoruz.Bir domates rendesini de suyuna ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...