28 Kasım 2007 Çarşamba

ARABAŞI ÇORBASI


2-3 adet tavuk(göğüs-but) eti
1 kahve fincanı un,
1-2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası;

Tavuğu, tuzlu suda haşlıyoruz.. Tereyağı ve unu, ayrı bir kapta rengi değişene kadar kavuruyoruz.Altını kapatıp biraz soğutuyoruz. Daha sonra biber ve domates salçasını eriterek ilave ediyoruz.Soğuk tavuk suyu ile karıştırıyoruz.(İstenirse acı pulbiber, karabiber ve kimyon eklenir.) Tavuk etini içine didiyoruz. Çorba kıvamına gelene kadar 5-6 bardak su ilave edip kaynatıyoruz.Tuz ilave edip beş dakika kadar pişiriyoruz.
Aslolan iç Anadolu özellikle Yozgat'ta yapılan bu yöresel çorbayla arabaşı hamurunu kocaman yutmaktır.Ama ben hiç denemedim hamurlu pişirmeyi de, yutmayı da ama çok lezzetli olan çorbasını severek içiyorum.
Sizlere de afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...