11 Kasım 2007 Pazar

PATATESLİ KÖFTE


Bu güzel köfteleri yapması çok kolay, yemesi de bir o kadar keyifli...Sadece midesi taze soğana karşı hassas olanlar ya da reflü gibi bir mide problemi olanlar biraz daha dikkatli olsunlar...Ya da taze soğan yerine hafif yağda sotelediğiniz , çiğliğini giderdiğiniz minik doğranmış kuru soğan da ekleyebilirsiniz.( O halde önceden katıp iyice yoğurun)Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...
2 su bardağı ince bulgur
4 adet patates
1 adet kuru soğan
2-3 adet taze soğan
2-3 adet sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ayçiçek yağı(zeytinyağı da olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz

*Patatesleri soyalım, küp küp doğrayıp az suda haşlayalım.
*Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine haşladığımız patatesleri ve haşlama suyundan 1 çay bardağı kadar ekleyelim ve kapak kapatıp yarım saat dinlendirelim.
*Baharatları ekleyelim
*Salçaları ilave edelim.
*Rendelediğimiz kuru soğanı, yağı, ezilmiş sarmısağı da koyup iyice yoğuralım.
*En son incecik kıyılmış taze soğanları ve maydanozları da karıştırıp elimizle oval şekil verip servis yapalım.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...