25 Kasım 2007 Pazar

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI


2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
6 bardak civarı tavuğun suyu(az gelirse ilave edin)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

*Yağda unumuzu kavuralım.
*yumurta sarısı ile yoğurdumuzu karıştıralım.
*Tavuk suyunu ekleyelim ve bu karışımı una karıştıra karıştıra yedirelim.(çırpma teliyle)
*Tavuk göğsünü doğrayıp ekleyelim
*Kaynadıktan sonra tuzunu biberini atıp beş on dakika pişirelim.
*Bir iki kaşık sıvıyağda pul biberi fokurdatıp üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...