8 Kasım 2007 Perşembe

MISIRUNLU POĞAÇA


2 su bardağı mısır unu
3,5 su bardağı un
250 gr oda sıcaklığında margarin(ben becel tercih ediyorum)
2 yumurta
4 tatlı kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya(veya yaş maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

İçi:
1 çay bardağı ceviz
150 gr peynir
maydonoz

****Ben şahsen şekerli cevizli içi tercih ediyorum

Mayayı ılık 1 kaşık şekerli suda 10 dakika kabartalım. Un ve mısır ununu karıştıralım ,ortasını açıp margarini, mayalı suyu, yumurtayı ,pudra şekeri ve tuzu ekleyip yoğuralım.1/2 saat dinlendirelim. Bezelere ayırıp içini koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Tekrar dinlendirelim.Yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...