2 su bardağı mısır unu
3,5 su bardağı un
250 gr oda sıcaklığında margarin(ben becel tercih ediyorum)
2 yumurta
4 tatlı kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya(veya yaş maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
İçi:
1 çay bardağı ceviz
150 gr peynir
maydonoz
****Ben şahsen şekerli cevizli içi tercih ediyorum
Mayayı ılık 1 kaşık şekerli suda 10 dakika kabartalım. Un ve mısır ununu karıştıralım ,ortasını açıp margarini, mayalı suyu, yumurtayı ,pudra şekeri ve tuzu ekleyip yoğuralım.1/2 saat dinlendirelim. Bezelere ayırıp içini koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Tekrar dinlendirelim.Yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
3,5 su bardağı un
250 gr oda sıcaklığında margarin(ben becel tercih ediyorum)
2 yumurta
4 tatlı kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya(veya yaş maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
İçi:
1 çay bardağı ceviz
150 gr peynir
maydonoz
****Ben şahsen şekerli cevizli içi tercih ediyorum
Mayayı ılık 1 kaşık şekerli suda 10 dakika kabartalım. Un ve mısır ununu karıştıralım ,ortasını açıp margarini, mayalı suyu, yumurtayı ,pudra şekeri ve tuzu ekleyip yoğuralım.1/2 saat dinlendirelim. Bezelere ayırıp içini koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Tekrar dinlendirelim.Yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder