8 Kasım 2007 Perşembe

BOSTAN KEBABI


Çok lezzetli bir yemek ama bana kızartma ağır geliyor artık...Sizlere de tavsiyem mikrodalga veya közleme gibi başka bir yöntem bulmanız...Herkes bir şekilde damak tadına uyanı keşfedecektir. Sürekli etrafımda , sevdiklerimde tanıdıklarımda kanser hastalığını çok fazla artarak duyar oldum. Sanki köşebaşına saklanmış da bize de "sobe!" diyecekmiş gibi bekler olduk. Korkunun ecele faydası yok, evet doğru ama bile bile lades te doğru değil...Arkadaşımın eşinin doktoru "kesinlikle mevsiminde ve dejenere edilmemiş gıda maddeleriyle doğal besleneceksiniz..." derken sanırım bu tür gıdaları kastediyor olmalı...Yine de lezzet, damak tadı derseniz, o da aşağıda:

3 adet bostan patlıcanı
1/2 kg kuşbaşı dana eti
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2-3 kaşık zeytinyağı
Tuz, biber
Dil peyniri

Beşamel sos:
1 kaşık un
1 kaşık yağ
1 bardak süt
tuz

Patlıcanları birer parmak kalınlığında doğrayıp hafifçe kızartalım.Borcama dizelim.Doğranmış soğanları sıvıyağda sarartıp, etleri ilave edip suyunu salana kadar çevirelim. Domates ve biberlerimizi ekleyip düdüklüde yarım saat pişirelim.Tuzunu, biberini ilave edelim.Patlıcanların üzerine birer kaşık koyalım.
Yağda unu sarartıp sütünü ekleyip, koyuca bir beşamel sos hazırlayalım.Birer kaşık da sosdan patlıcanlara ilave edip,üzerine birer dilim dil peyniri koyarak fırında 230 ' de kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...