- 1 paket etimek
- 1 kg süt
- 1/ su bardağı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya(Altını kapatınca ekliyoruz)
*İle muhallebi yapıyoruz.
*50 gr margarin ya da 1 paket krem şanti ekleyip mixerle çırpıyoruz .
*Etimekleri süte batırıp borcama diziyoruz.Üzerine muhallebiyi yayıyoruz.
*Diğer tarafta 1 kg erikten az sulu, bol şekerli bir komposto hazırlıyoruz.(Kayısı da güzel oluyor)Suyunu süzüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.
{(Eğer)1,5 su bardağı erik suyu ise 1 yemek kaşığı}
*3 su bardağı erik suyuna 2 yemek kaşığı nişasta ekleyerek pişiriyoruz ve pelte yapıyoruz. *Muhallebimiz soğuyunca pelteyi üzerine yayıyoruz ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder