9 Kasım 2007 Cuma

ERİKLİ KREMA PASTASI

Nefis bir pasta, tatlı ne derseniz deyin; erik tadı muhteşem yakışıyor...İlkay'cığımın geçen haftaki menüsünden sizinle paylaştığım ikinci tatlı...Beğeneceğinizden eminim.Deneyin pişman olmazsınız....

  • 1 paket etimek

  • 1 kg süt

  • 1/ su bardağı mısır nişastası

  • 1/2 su bardağı un

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket vanilya(Altını kapatınca ekliyoruz)


*İle muhallebi yapıyoruz.


*50 gr margarin ya da 1 paket krem şanti ekleyip mixerle çırpıyoruz .


*Etimekleri süte batırıp borcama diziyoruz.Üzerine muhallebiyi yayıyoruz.


*Diğer tarafta 1 kg erikten az sulu, bol şekerli bir komposto hazırlıyoruz.(Kayısı da güzel oluyor)Suyunu süzüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.


{(Eğer)1,5 su bardağı erik suyu ise 1 yemek kaşığı}


*3 su bardağı erik suyuna 2 yemek kaşığı nişasta ekleyerek pişiriyoruz ve pelte yapıyoruz. *Muhallebimiz soğuyunca pelteyi üzerine yayıyoruz ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.


Afiyet olsun



















Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...