11 Kasım 2007 Pazar

PATATES HAMURLU POĞAÇA


3 su bardağı un
2 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta (1 sarıyı ayırın)
150 gr. margarin (erimiş ılımış)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

İçine koymak için zeytin ya da kaşar peyniri

*Haşlanmış patatesimizi rendeleyelim ya da sıcaksa ezelim.
*Diğer hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yapalım.(unu azar azar ekleyin, birden koymayın , yeterli gelince eklemeyi bırakın)
*Ben içine zeytinim olmadığı için kaşar koydum; siz de dilediğinizi kullanabilirsiniz.
*Üzerine yumurta sarısını sürelim ve fırına verelim. 200 derece fırında kızarana kadar- yaklaşık 30 dakika- pişirelim.

*****Resimde benim poğaçaların kenarlarından görülenler akmış kaşar peynirleridir..:))))

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...