25 Kasım 2007 Pazar

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ


1 adet büyük soğan
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı yağ
1 küçük boy karnabahar
1veya 2 adet patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, pul biber


*Karnabaharı iyice yıkayıp, çiçek çiçek ayırıyoruz ve tuzlu limonlu suda 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz, süzüyoruz..(Ben bu haşlama suyunu atmam, kullanırım size de tavsiye ederim, çünkü sebzenin tüm vitamini suyuna geçiyor.)
*Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda sarartıyoruz.
*Kıymayı ekliyoruz ve karıştırarak suyunu çektiriyoruz.
*Salçaları ilave edip bir iki daha karıştırıyoruz.
*İrice doğradığımız patatesleri ve haşlanmış karnabaharları katıyoruz .
*Sebzelerden bir parmak aşağıda olacak şekilde suyunu ilave ediyoruz, tuz ve biberini atıp yumusayana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...