8 Kasım 2007 Perşembe

KARNIYARIK BÖREĞİ




2 adet yufka
2 adet yumurta
3 kaşık yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
peynir, maydanoz
domates, biber

*Yufkamızı serelim ve yarısına 1 yumurta süt ve yoğurdu çırparak hazırladığımız harçtan fırçayla sürelim.

*Diğer yarıyı üzerine kapatalım ve sekiz adet üçgen elde edecek şekilde keselim.


*Geniş kenara ezilmiş peynir , diğer yumurtanın akı ve kıyılmış maydanozun karışımından koyarak kenarlarını kıvırıp geniş şekilde saralım.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra ortasını yarıp bir dilim domates ve biber koyarak fırında kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...