11 Aralık 2007 Salı

KAYSERİ KATMERİ

İftar telaşı çok iyi resimleyemedim ama işte eşimin en sevdiği tatlardan biri...Ben fazla yapmam malum hamur,kilolar,kolesterollar; un yağ şeker, zararlı gıdalar, diyabet vs...Ama adamcağızın baktım hastalıktan-hafif üşütmüş- pek bir şey yiyesi yok,aç aç oruç tutmasın bari sevdiği bir şey olsun diye yaptım.. lezzeti süper, tavsiye ederim. Çok da kolay yapılıyor.

Hamuru:

5-6 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz

İçi:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı tereyağı



Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Dinlendiriyoruz.Küçük elma büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.Tahini biraz ısıtıp yağı ekliyoruz.Bezeleri ince açıyoruz ve harcımızdan bolca sürüyoruz.Bu aşamada tatlı seven şeker ceviz vs. serpebilir.Şekildeki gibi içten dışa rulo yaparak koparıp kendi etrafında dönderiyoruz.Buzdolabında her açtığımız bezeyi bekletiyoruz.Bitince her bezeyi tekrar orta kalınlıkta inceltiyoruz ve sac ya da teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
Not: Şekerli olduğında hafif yanabilir, kısık ateş kullanalım.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...