Hamuru:
5-6 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
İçi:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı tereyağı
Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Dinlendiriyoruz.Küçük elma büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.Tahini biraz ısıtıp yağı ekliyoruz.Bezeleri ince açıyoruz ve harcımızdan bolca sürüyoruz.Bu aşamada tatlı seven şeker ceviz vs. serpebilir.Şekildeki gibi içten dışa rulo yaparak koparıp kendi etrafında dönderiyoruz.Buzdolabında her açtığımız bezeyi bekletiyoruz.Bitince her bezeyi tekrar orta kalınlıkta inceltiyoruz ve sac ya da teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
Not: Şekerli olduğında hafif yanabilir, kısık ateş kullanalım.
Not: Şekerli olduğında hafif yanabilir, kısık ateş kullanalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder