8 Kasım 2007 Perşembe

PRATİK YUFKA GÖZLEMESİ

İstediğiniz kadar yufka
Beyaz peynir, kıyma,kaşar ya da patatesli iç harcı
Yufkayı serelim, bir kenarını 1/3 oranında kıvıralım ve kıvırdığımız bölümün ortasına harcımızı koyup, kenarlarını üzerine kapatalım ve su sürerek yapıştıralım.Şekildeki gibi kare haline getirelim.
Tavayı hafif yağlayıp önce bir yüzünü, sonra diğer yüzünü(hafif yine yağlayalım) pişirelim.

****Peynirli harç: Peynir, maydanoz
****Patatesli harç: 1-Haşlanmış ezilmiş patates,tuz, karabiber, kaşar rendesi
2- " " " i sotelenmiş soğanla çevirip, tuz karabiber serpelim
****Kıymalı harç: Soğanı yağda sarartıp,kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım, tuz karabiber serpelim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...