17 Eylül 2009 Perşembe

CORNFLEXLİ TAVUK(MISIR GEVREKLİ )


6-8 parça kalça kemiksiz tavuk
1 paket krema
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber,arzuya göre kekik
Tuz
Tavukların üzeri için sade mısır cipsi (cornfleks)

Bir kapta krema, sarımsak rendesi,soya sosu , tuz ve karabiberi karıştırıp tavukları da bu sosa her tarafları sosla karışıncaya kadar bulayalım. Bekletebildiğimiz kadar bekletelim( sos yumuşamasını ve lezzetlenmesini sağlıyor.). Daha sonra cornfleksi tavukların her tarafına  yapışmasını sağlayacak şekilde bulayıp borcama dizelim. Yaklaşık 45-50 dakika 200 derece fırında pişirelim. Ayrıca yağ gerekmez.Bu yemek göğüs kısmından yapılırsa oldukça kuru oluyor, tavsiye etmem. Yanında mis gibi bir pilav ve ayranla harika oluyor:)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...