8 Kasım 2007 Perşembe

KAYISI TATLISI


Çok şükür kızım sağ salim döndü Almanya'dan...Havaalanında arabaya bindiğimizden beri susmadı diyebilirim:)) Anlata anlata bitiremedi Almanya'yı ve Hamburg'u.Birlikte kaldığı aileyi,arkadaşlarıyla yaptıklarını, gezdikleri yerleri...Tabii bunda beklentileriyle(çok korkuyordu ve kötü şeylerle karşılaşacağını düşünüyordu) bulduklarının birbirinden farklı olması ve ilk kez yurtdışına çıkmış olması da çok etkiliydi.Doğanın güzelliğinden, trafiğin olmadığından, metro sisteminin ne kadar muhteşem olduğundan,insanların yardımsever ve canayakın olduklarından,muhteşem çikplatalarından fakat yemek kültürlerinin hemen hiç olmadığından,onbeş gün boyunca sabah akşam sadece ekmek, tereyağı ,reçel yediğinden bahsetti.Hamburg da bir sürü Türk kebapçıyla karşılaştığını ve hep dışarda yemek yediğini söyledi.Kaldığı aile son derece kültürlü ve sıcakkanlı insanlarmış.Ancak temizlikle hiç ilgileri yokmuş.Biz İstanbul da , hele de Erenköy de neredeyse tümüyle yeşile hasret olduğumuz için oradan bize ilk söylediği;"burası acayip bir şekilde yemyeşil ve bütün evler ahşaptan yapılmış!beton hiç kullanılmamış"oldu.Türk yemeklerini, tüm sebzeleri çok özlemiş; akşam iftarda -zaten çok iştahlıdır- günlerin acısını çıkardı diyebilirim:))
Güzel bir tatil yaptı , eğlendi, yeni ve farklı bir dünyanın içinde kısa bir süreliğine misafir oldu(bizim de gitmesini istememizdeki temel amacımız buydu) ama gerçek dünyaya döndü yine...İki yıllık üniversite koşusuna henüz başlayıp ara vermişti; eksiklerini tamamlayıp tam gaz devam etmesi gerekiyor.
Ama hala ayakları yere değmedi.Bakalım sis perdesi ne zaman kalkacak? Bizim yoğun yaşam tempomuz yeniden başlıyor.

Neyse dönelim buraya...işte şimdi hafif ve benim çok çok sevdiğim bir tatlı .Yapımı da gördüğünüz gibi son derece basit.Ramazan da çalışmayan sindirim sistemleri için de tavsiye edebilirim.Çok seveceğinizi düşünüyorum.

250gr kuru kayısı(şekerpare+gün kurusu karışık)
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yeşil fıstık
*Kayısılara 1 su bardağı su ilave edip 10-15 dakika pişirelim.
*Tencereyi ocaktan indirmeye yakın şekeri ekleyip 1-2 dk sonra ateşten alalım.
*Kayısıları servis tabağına yerleştirelim.
*Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz ve fıstık serperek servis yapalım

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...