8 Kasım 2007 Perşembe

KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI

Ve bu da internette bir forumdan alıp denediğim ve çok beğendiğimiz bir tarif ...Buyurun siz de deneyin.

Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2/3 bardak süt
2 adet büyük soğan
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 yumurta
*Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu yumurtayı mikserle koyuca boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
*Soğanları halka halka yaklaşık 1cm civarında olmasına özen göstererek doğrayalım.
*Yarım saat soğuk suda bekletelim.
*Halkaları düzgün şekilde birbirinden teker teker ayıralım,kurulayalım.
*Yapılan sosa soğan halkalarını bulayalım.
*Daha sonra galeta ununa ve tekrar sosa bulayalım. (galeta ununu az kullanalım, fazla olunca dökülüyor.)
*Bol kızgın sıvı yağda çok fazla kızartmadan pişirelim.
***İsterseniz galeta unu kullanmadan da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...