Pandispanya:
4 yumurta-oda sıcaklığında
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
Islatmak için:
1 çorba kaşığı bal ya da reçel
1 su bardağı su
Arasına:
muz ve damla çikolata
Kreması:
1/2 kg süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
limon bauğu rendesi
100 gr margarin
Süslemek için:
Çeşitli meyveler,çöp çikolata
*Pandispanya için yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşana kadar mixerleyelim.
*Yağını ekleyip hafifçe karıştıralım.
*Tüm kuru malzemeyi eleyerek ekleyelim(şart değil ama elenirse her tarafı eşit oranda kabarır)
* 170 derece fırında kabarana kadar pişirelim.(Varsa kelepçeli kalıpta yoksa altına yağlı kağıt kullanın ;çıkarması kolay olsun diye)
*Bir kenarda soğutalım ve dikiş ipiyle ortadan ikiye keselim.
*Islatma şurubunun yarısını ilk kata sürelim.
*Üzerine kremamızı sürüp, muz ve damla çikolata döşeyelim.
*İkinci kat pastamız ve ıslatma şurubu ve kremanın kalanını döküp keyfimizce süsleyelim.
(Ben şeker hamuru sevmiyorum arkadaşlar; siz arzu ederseniz dışını şeker hamuru ile de süsleyebilirsiniz)
Krema:
*tüm malzemeyi margarin hariç pişirelim ve yağını ekleyip 5 dakika kadar mixerleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder