18 Kasım 2007 Pazar

YAYLA ÇORBASI

8 su bardağı et veya
tavuk suyu,
1,5 kahve fincanı un,
1/4 kahve fincanı pirinç,
3 bardak yoğurt,
2 yumurta sarısı,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 çorba kaşığı nane
Bir tencerenin içerisine et veya tavuk suyunu koyup içerisine ayıklayıp yıkanmış olan pirinç eklenip pirinçler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra bir kasenin içine yoğurdu,yumurta sarısını,unu iyice karıştırıp tenceredeki karışıma azar azar içerisine katarak hepsini et suyu olan tencereye karıştırıp hepsini beraberce 10' kaynatın. Çorba pişmekte iken diğer tarafta zeytinyağını kızdırıp içine naneyi ekleyin 1' kavurup tencerenin altını kapattıktan sonra kaselere boşaltıp üzerine hazırladığınız kızdırılmış yağlı nane ve arzuya göre pul biber gezdirerek servis yapın...
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...