9 Kasım 2007 Cuma

LİMONLU KEK

Harika bir limonlu kek, kesinlikle tavsiye ediyorum.
*4 adet yumurta,
*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,(veya margarin)
*2 su bardağı toz şeker,
*Yaklaşık 2 su bardağı un
*1 paket vanilya,
*1/2 paket kabartma tozu,
*3 yemek kaşığı limon suyu,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu.
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi,
*süslemek için az miktarda pudra şekeri.


1.Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde çırpalım.
2.Yumurtaları ve limon suyunu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
3.Toz malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra eleyerek yumurtalı karışıma katıp, tekrar çırpalım.
4. Limon rendesi ve hindistan cevizini de katarak, karıştıralım.
5. Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı döküp, önceden 160 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.
6.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip, limon kabukları ile süsleyelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...