8 Kasım 2007 Perşembe

BULGURLU SEMİZOTU (PİRPİRİM AŞI)

1 adet soğan
200 gr kıyma
1 adet domates
1 demet semizotu
2 kaşık yağ
2 yemek kaşığı bulgur
Salça veya 1 adet kırmızı biber
Tuz, pul biber


Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağda hafif çeviriyoruz ve kıymamızı ekliyoruz.Suyunu salıp da çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Domates ve biber salçamızı ekleyip(ya da bir adet kırmızı biber doğruyoruz), doğradığımız semizotlarını ve bulguru da koyuyoruz.Tuz, biber serpiyoruz.(Ben su koymadan kısık ateşte pişiririm ama siz sulu olsun derseniz biraz daha ekleyebilirsiniz.)Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...