Blogmanşette rastladığım (yesilkivi.blogspot.com ) çok hoşuma giden bu tarifi sizinle de paylaşmak istiyorum...Biz çok beğendik...Siz de denerseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum.
"Porsiyonluk, sevimli pastacıklar yapmak isterseniz bu tarif çok güzel. Misafirleriniz ve özellikle de minikleriniz için çok ideal bir ikram..." demiş sevgili blog sahibi ...Teşekkür ediyorum bu güzel pastayı benimle tanıştırdığı için, şimdi geçelim tarife...
Hamuru İçin:
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
hindistancevizi (istediğiniz kadar)
1 tane muz (isterseniz başka meyveler)
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
hindistancevizi (istediğiniz kadar)
1 tane muz (isterseniz başka meyveler)
*Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpalım.
*Su ekleyip hafif karıştıralım. Portakal kabuğu rendeleyelim.
*Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştıralım. Eleyerek yumurtalı karışıma ilave edelim.
*Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştıralım.
*Yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın. (Benim tepsim küçük geldi biraz ,fazla kabarmasa daha iyi olur)
*170 dereceli fırında pişirelim.
*Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirelim.
*Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım. 1 tane muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyelim.
*Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkaralım. Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltalım.
*Bir yuvarlak kek parçasını alalım. 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atalım.
*Elimizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayalım.
*Kalan kekler için aynı işlemi uygulayalım.
*Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirelim.
Afiyet olsun...
*Su ekleyip hafif karıştıralım. Portakal kabuğu rendeleyelim.
*Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştıralım. Eleyerek yumurtalı karışıma ilave edelim.
*Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştıralım.
*Yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın. (Benim tepsim küçük geldi biraz ,fazla kabarmasa daha iyi olur)
*170 dereceli fırında pişirelim.
*Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirelim.
*Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım. 1 tane muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyelim.
*Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkaralım. Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltalım.
*Bir yuvarlak kek parçasını alalım. 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atalım.
*Elimizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayalım.
*Kalan kekler için aynı işlemi uygulayalım.
*Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirelim.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Gerçektende çok cici olmuşlar,mini mini. Ben de denerim inşallah birgün:)
Ellerine sağlık canımmm
Çok şeker görünüyorlar...ellerine sağlık canım miniklerin çok hoşuna gider gerçekten:)
Ayy ben yerim bu köstebekleriii. :))) Çok güzel olmuşlar canım. Ellerin dert görmesin.
Yorum Gönder