8 Kasım 2007 Perşembe

TOP KADAYIF




250 gr kadayıf
1/2 paket eritilmiş margarin
1-2 kaşık sıvıyağ
1/2 su bardağı sıcak süt
ceviz

şerbet:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon

*Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım.
*Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça koyup ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım.
*Tepsiye ters çevirip (üzerinin cevizini ben bu aşamada koydum siz fırından almadan 5 dakika önce koyun, yanmasın) 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
*Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım.
*Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.
*Şerbeti için de su ve şekeri kaynatalım koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim.
Afiyet olsun.

1 yorum:

http://pasasofram.blogcu.com/ dedi ki...

slm cok güzel görünüyor ,bir sorum olacak kadayiflar pistikten sonrada üzerlerini tek tekmi kapatiyorsunuz yoksa fark etmezmi? bunu sormamim sebebi ben yaptim kadayiflar kendini birakti acildilar.sizlerine kendi bloguma beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...