8 Kasım 2007 Perşembe

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


1,5 su bardağı yeşil mercimek,
5-6 su bardağı su ya da et suyu,
1 soğan,
1 çay bardağı erişte,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
50 gr kıyma,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tuz.
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
*Mercimeği akşamdan ıslatıp,süzüp, 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz..
*Erişteleri ekleyip pişiriyoruz.
*İnce doğranmış soğanları tereyağında pembeleştiriyoruz..
*Kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
*Salçayı ilave edip karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişiriyoruz..
*Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz..
*Üzerine tereyağını küçük bir tavada eritip toz biberi ekliyoruz ve çorbaya ilave edip karıştırıyoruz...
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...