8 Kasım 2007 Perşembe

DOMATES DOLMASI

4-5 Domates
200gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
4-5 dal maydanoz
1 su bardağı et suyu
1 kaşık tereyağı
½ su bardağı rende kaşar
Tuz,Karabiber
*Domatesleri ikiye bölüp içlerini boşaltalım.
*Soğanı küp doğrayıp, tereyağında pembeleşene kadar kavuralım.
*Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım.
*Salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra et suyunu ilave edelim ve 10 dakika kaynatalım, pirinci ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatalım süzelim.
*Kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyelim.
* İç malzemesini domateslere doldurup fırın kabına dizelim.
*Rende kaşarı domateslerin üzerlerine koyup, kıymadan süzdüğümüz sosu domateslerin kenarlarına gezdirip, orta derecedeki fırında 10 dakika pişirip servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...