5 Kasım 2007 Pazartesi

ZEYTİNLİ POĞAÇA


2.5 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. (Az gelirse ilave edin)
1 yumurta, 1 yumurta akı
150 gr eritilmiş margarin,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt ve
1 paket kabartma tozu

ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. Ortasına çekirdekleri çıkarılmış zeytin dilimlerini yerleştirip kapatın.ya da benim yaptığım gibi karıştırıp tekrar yoğurun. (Ama hamurun sulanmaması gerekiyor)Yumurta sarısı ve susam serperek fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...