8 Kasım 2007 Perşembe

PATLICAN MUSAKKA

3 adet bostan patlıcanı
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber(biri üzerine)
3 adet domates(biri üzerine)
tuz, karabiber
3-4 diş sarmısak
3 kaşık yağ
1 yemek kaşığı salça

*Patlıcanlarımızı alacalı soyup,bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletip acısını alalım.
*Sudan çıkarıp kuruladıktan sonra ya hafifçe kızartalım ya da benim yaptığım gibi -eğer mikrodalga fırınınız varsa- mikroda yumuşatalım.
*Diğer tarafta yağda yemeklik doğradığımız soğanları sarartalım ve kıymayı ekleyelim.suyunu çekmesini bekleyelim .
*Domatesleri ve ince doğradığımız biberleri, salçayı ekleyip biraz çevirelim.
*Tuzunu biberini katıp biraz daha pişirip kapatalım.
*Patlıcanlarımızı yerleştirelim, üzerine kıymamızı yayalım domates ve biber dilimlerimizi koyalım.
*Sıcak su ve tuz ekleyip ocakta pişirelim.
*Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...