5 Aralık 2007 Çarşamba

PİZZA...PİZZA...PİZZA


Bu da bizim evde özellikle oğlum tarafından çok sevilen pizza...Üç öğün yese doymaz.Biraz yapmaya ara versen "uzuuuuuun zamandır pizza yemediğinden" dem vurur.Ben onu pizzaya doyuramadım.Bu kadar düşkün olduğu ikinci bir şey yok .E dolayısıyla bizi yuvarlak porsiyonlar değil, böyle kocaman fırın tepsileri ancak kesiyor.
Haaa unutmadan öğünde eğer artarsa?! doğru deepfreeze...Mikroda ya da fırında hafif ısındı mı yeni pişmiş gibi oluyor.Çok kişi bu tarifi denedi ve memnun kaldı, umarım siz de seversiniz.

1 paket yaş maya(instant de kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
tuz ve yeterince un
Su, süt ve şeker karışımında mayamızı ertiyoruz.tuz karışmış unumuzu her zamanki gibi azar azar ekleyerek yumuşak hamurumuzu -ele yapışmayacak- hazırlayıp,ağzını kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
****Ben genellikle kapaklı bir leğen içinde, kalöriferin üzerinde bırakırım; annem küçük battaniyeye sarar.Bu ölçü büyük fırın tepsisi için ideal ölçüde, hamuru ince oluyor.

Üzeri:
1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
1-2 domates
2-3 adet yeşil biber
Doğranmış sosis,sucuk, salam,mantar
Kaşar rendesi
Kekik,tuz
Rende kaşar hariç bu malzemeler sırasıyla kavrulur,suyu çektirilir.Altını kapamaya yakın tuz ve kekik eklenir.(Malzeme eksiltme, ilave etme sizin damak tadınıza kalmış)
Mayalanan hamur tepsiye yayılıp, üzerine 1 kaşık salça ve 1 sarmısak rendesi yağda çevrilip hafif sulandırılarak sürülür.İç malzeme yayılır.En üste rende kaşar serpilerek fırında istenen kıvamda pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...