1 Aralık 2007 Cumartesi

SOĞANLI PİRİNÇLİ ERİŞTE PİLAVI


*Erişte yapımı:
1-2 yumurta,
1 tutam tuz,
1 Türk kahvesi fincanı su ve
aldığı kadar un

ile katı bir hamur yapılır. Hamur, mantı hamuru kalınlığında açılır ve iki parmak genişliğinde şeritler kesilir. Bu şeritlerin üç dört tanesi aralarına un serpilerek üst üste konur ve kibrit çöpü gibi kesilir. Erişteler temiz bir bezin üzerine serilerek kurutulur.Zamanım varsa eriştemi ben kendim keserim, biraz el oyalıyor çünkü.

Pilavımız:
2-3 su bardağı erişte
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
pul piber
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 kaşık yağ

Yıkanmış pirinci önden haşlıyoruz tenceremizde.Bol su ilave edip, tuzla birlikte eriştelerimizi de ekliyoruz.Benim tercihim çekebileceği kadar suyu göz kararı koymak.Ölçü veremem bu yüzden.Tümüyle vitamin olan bu suyun makarnada olduğu gibi dökülmemesi taraftarıyım.

Diğer tarafta minik doğranmış soğanlarımızı yağda soteliyoruz ve üzerine biber salçası ile pul biberi ekliyoruz.Dilerseniz çok az fesleğen de katılabilir.
Suyunu çeken eriştelerimize ekleyip karıştırıp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

2 yorum:

CresceNet dedi ki...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

sarımutfak dedi ki...

slm
hiç erişte pilavı yapmadım.ilk kez duydum.ellerine sağlık canım.havuç çorbasının üstüne iyi gider :):):)
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...