1 Aralık 2007 Cumartesi

DOMATES SOSLU MAKARNA

Veee... domatesli makarna, herkesin sevdiği ; işte küçük bir mutluluk.Bunu küçük mutfağımızda sevdiklerimizle yiyebilmek, boğaz kıyısında lüks bir restaurantta yeme beklentisi ile geçecek bir hayattan daha mutlu edebilmeli bizi o zaman:

1/2 paket yüzük makarna
4 Diş sarmısak
1 Adet defne yaprağı
3 Adet domates
3 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı un
Tuz karabiber


Tencerede yağı eritelim.İçine ezilmiş sarmısak ve rendelenmiş domatesleri ilave edelim.Defne yaprağını ve biraz tuz koyalım. Biraz pişince domates salçasını ekleyelim. Bir süre pişirdikten sonra içine biraz su içinde ezilmiş unu karıştıralım.
Makarnayı 10-15 dakika tuzlu suda haşlayıp süzelim ve soğuk sudan geçirelim.. Sosun içinden defne yaprağını çıkartıp makarnanın üzerine döküp servis yapalım.

Not: Dilerseniz çeşitli otlar-fesleğen, reyhan vs- ile de sosunuzu tatlandırabilirsiniz. Bizimkiler farklı tatları fazla sevmedikleri için ben kullanmıyorum.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...