Sevgili Asuman arkadaşımın masasından nefis bir lezzet:
yapılışı:
Malzeme ile hamur kabımızdan ayrılmaya başlayana kadar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendiriyoruz.Kalınca rulo yapıp verev kesiyoruz.(Ya da arkadaşımın yaptığı gibi yuvarlak top da yapabilirsiniz.)Yumurta akına ve susama batırıp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 yumurta (1 akı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un
yapılışı:
Malzeme ile hamur kabımızdan ayrılmaya başlayana kadar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendiriyoruz.Kalınca rulo yapıp verev kesiyoruz.(Ya da arkadaşımın yaptığı gibi yuvarlak top da yapabilirsiniz.)Yumurta akına ve susama batırıp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder