5 Aralık 2007 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE


125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 küçük kase marmelat
*1 yumurta sarısını ayıralım.
*Marmelat hariç diğer tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında hamur yapalım.
*Merdane ile açalım (yarım santim) ve şekilli kalıpla biri alt biri üst olacak şekilde keselim.
*Üstlere yani ortası delik olanlara yumurta sarısı sürelim ve 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
*Soğuyunca aralarına marmelat sürelim (şokella veya fındık ezmesi de güzel oluyor)
* Üzerine yumurta sürmeyip pudra şekeri de elenebilir fırından çıktıktan sonra....Ben de kalmamıştı.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...