1 Aralık 2007 Cumartesi

DOMATESLİ ŞEHRİYELİ PİLAV

2 su bardağı pirinç
2 dolu kaşık tereyağı ya da becel
2 adet domates rendesi
1 kaşık arpa şehriye
3 bardak sıcak su

Pirincimizin üzerine sıcak su ve 1 kaşık tuz dökerek 1/2 saat bekeltelim ve akabinde iyice yıkayalım,süzdürelim.
Domates rendesini yağda suyunu biraz çekene kadar kavuralım,bekletelim.
Tereyağını eritip şehriyeleri hafif pembeleştirelim ve pirinçleri de ilave edelim, şeffaflaşana kadar kavuralım.Domatesleri,tuzunu ,suyunu ekleyip, göz göz olana kadar pişirelim .Bir kağıt havluyu tencereyle kapak arasına sıkıştırıp, dinlendirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...