21 Aralık 2007 Cuma

MERCİMEKLİ KÖFTE


1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
1/2 demet maydonoz
1/2 demet taze soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1.5 çorba kaşığı biber salçası
tuz


Mercimeği yıkayıp 2.5 bardak suda haşlıyoruz.Suyu azalınca yıkanmış bulguru ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz. Taze soğanları yıkayıp incecik doğruyoruz.Kuru soğanları da aynı şekilde hazırlayıp yağda pembeleştiriyoruz.Salçayı ekleyip biraz daha soteliyoruz.Karışımı şişmiş olan mercimeğe ekleyip tüm diğer malzemelerle birlikte yoğuruyoruz.Elimiz arasıra ıslatarak şekil verip servise ılık alıyoruz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...