5 Aralık 2007 Çarşamba

MANTARLI ISPANAKLI KREP


Krep için:
2 yumurta
1 çay bardağından fazla süt
1 çay bardağı un
1 fiske kabartma tozu
tuz


İç malzemesi:
1 soğan
1/2 paket mantar(doğranmış)
1/2 kg ıspanak(yıkanmış, doğranmış)
tuz, karabiber
2 kaşık yağ
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı süt
tuz, karabiber


Krep için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
Tavaya bir çay kaşığı yağ koyarak bir kepçe malzeme koyup her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.
Altı kızarınca spatulayla çevirip üstünü de kızartıyoruz.
Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
Soğanı yağda soteliyoruz.
Mantarı ekleyip harlı ateşte biraz daha pişiriyoruz.
Ispanakları da koyup tuz, karabiber ilavesiyle suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz ve kapatıyoruz.
Beşamel için yağda unu sarartıp, sütünü ilave ediyoruz tuz, karabiber ekliyoruz ve kaynayınca kapatıyoruz.
Ispanaklı harcımızı kreplerin içine doldurup, bohça şeklinde kapatıp, borcama ters çeviriyoruz.
Tüm krepler bitince üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp bolca kaşar rendesiyle fırına veriyoruz.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...