1 Aralık 2007 Cumartesi

BİBER SALÇASI YAPIMI



Bugün sizlere yine annemden öğrendiğim şekliyle çok pratik bir biber salçası yapımı anlatacağım.Yaparsanız ve memnun kalırsanız bir kelam edin yeter. Ben yemeklerimde mutlaka kullanırım.Normal salça miktarını yarı yarıya biber+domates şeklinde yaparım.İnanın çok lezzetli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.
Kesin ölçü veremeyeceğim sizlere zaten yaklaşık olarak göz kararı yapıyoruz herşeyi.

1 kg kırmızı olgun biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Biberin çekirdeklerini ayıklayıp yıkayıp, irice doğrayıp ocağa koyuyoruz.1/2 çay bardağı su ilave edip kaynatıyoruz ve altını kısığa alıp, arasıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.Kapatıyoruz ve on dakika bekletiyoruz.El blenderi ile macun gibi olana kadar karıştırıyoruz.(Ya da süzgeçten geçiriyoruz)
1 kaşık yağı ekliyoruz.1 çay kaşığı tuz atıp suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.1 kg için 2 aspirin atıyoruz.
Sıcakken kavanoza koyup, ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Bu ölçüyle yaklaşık 750-800 gr civarında salça elde ediyoruz.Dilediğimiz zaman kullanıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...