Bugün sizlere yine annemden öğrendiğim şekliyle çok pratik bir biber salçası yapımı anlatacağım.Yaparsanız ve memnun kalırsanız bir kelam edin yeter. Ben yemeklerimde mutlaka kullanırım.Normal salça miktarını yarı yarıya biber+domates şeklinde yaparım.İnanın çok lezzetli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.
Kesin ölçü veremeyeceğim sizlere zaten yaklaşık olarak göz kararı yapıyoruz herşeyi.
1 kg kırmızı olgun biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Biberin çekirdeklerini ayıklayıp yıkayıp, irice doğrayıp ocağa koyuyoruz.1/2 çay bardağı su ilave edip kaynatıyoruz ve altını kısığa alıp, arasıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.Kapatıyoruz ve on dakika bekletiyoruz.El blenderi ile macun gibi olana kadar karıştırıyoruz.(Ya da süzgeçten geçiriyoruz)
1 kaşık yağı ekliyoruz.1 çay kaşığı tuz atıp suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.1 kg için 2 aspirin atıyoruz.
Sıcakken kavanoza koyup, ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Bu ölçüyle yaklaşık 750-800 gr civarında salça elde ediyoruz.Dilediğimiz zaman kullanıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder