21 Aralık 2007 Cuma

HAVUÇLU KEK


Ben standart bir kek ölçüsüne sahibim ve yıllardır aynı kalıba değişik vurgular yaparak aklınıza gelebilen her çeşit keki rahatlıkla yaparım.Hatta diyebilirim ki artık ölçü bile kullanmıyorum, göz kararı...Yılların gözleri terazi gibi oldular.
Bazı püf noktalarım var.Onları püf noktaları kategorisi altında yayınlayacağım en kısa zamanda...Onlara dikkat edince kek zaten güzel oluyor.Bu kek de gerçekten kolay ve güzel olur.Tavsiye ederim.

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ ya da becel(Dilerseniz azaltabilirsiniz)
1 şişe soda
2 havuç rendesi
½ su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı civarında un (koyu ama akıcı kıvam olacak)
*Yumurta ve şekeri epeyce mixerle çırpalım(en az 7-8 dakika) .
*Mixeri bırakıp yağını, sodayı havucu, cevizi kaşıkla çok az karıştıralım.
*Un, kabartma tozu ve tarçın karışımını koyup iyice özleştirelim.
*Kalıbımıza döküp cevizle süsleyelim ve 160 derece fırında 45 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...