11 Aralık 2007 Salı

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK

3-4 adet patlıcan
200gr kıyma
1 domates(ya da 1 tatlı kaşığı salça)
I adet yeşil biber
2 kaşık sıvıyağ
6-7 sap maydanoz
1 bardak su
1 kaşık salça
Patlıcanları yıkayıp, alaca soyup, ister fırında, ister ızgarada (ya da benim yaptığım gibi son derece pratik olarak mikrodalga fırında 2-3 dakika) közleyip ortalarını açarak fırın kabımıza yerleştiriyoruz.
Yağda soğanı ve kıymayı kavurup minik doğranmış domatesleri ve biberleri ilave edip pişiriyoruz.
İndirirken biraz maydanoz , tuz, karabiber ekliyoruz.Patlıcanların içine yeterince doldurup, domates ve biberle süsleyip, 1 su bardağı salçalı su ile fırınlıyoruz.Ya da tenceremizde pişirip sonradan 5-10 dakika fırında tutuyoruz.Bu lezzetini artırıyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...