15 Aralık 2007 Cumartesi

SU BÖREĞİ


8 yumurta
1/2 kg un
tuz
Ilık su
250gr tereyağı+biraz zeytinyağı ısıt

İle kulak memesinden daha sert bir hamur yoğurup, dinlendiriyoruz.13'e bölüyoruz.Her birini nişasta ile açıyoruz.İlk yufkayı yağlı tepsiye buruşturarak seriyoruz.Açılan diğer yufkaları kağıt üzerine üstüste koyuyoruz.
5-6 tatlı kaşığı tuz konulmuş bol suyu bir tencerede kaynatıyoruz.Kaynayan bu suda hamurları bütün olarak2-3 dakika haşlayıp, soğuk suya atııyoruz, sıkıp,kurulayıp tepsiye buruşuk olarak yerleştiriyoruz.
Her katı kaynar yağ ile yağlıyoruz.7. hamurda börek içini(peynirli, kıymalı) koyup aynı şekilde hamurlar bitene kadar devam ediyoruz..En üste de yağ sürüp fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Yapımı oldukça zahmetli ama yemesi de bir o kadar keyifli...
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...