21 Aralık 2007 Cuma

ŞEFTALİ KURABİYE

1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı Becel
1 limon (veya portakal) kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Kırmızı,sarı,yeşil gıda boyası

Tüm malzeme ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.Ceviz büyüklüğünde(büyük olmasın) yuvarlaklar hazırlayıp, 170 derecede hafif pembe pişirelim.
Soğuyunca altını çay kaşığı ile oyalım.

Bu çıkan parçaların içine ;
1-2 yemek kaşığı bal ya da reçel (varsa gül çok yakışıyor)
1-2 “ “ dövülmüş fındık
1 çay bardağı kadar süt
1 tatlı kaşığı kakao
(Asıl tarifte yok ama evde nesquik vardı 1 kaşık da ondan ekledim ben)
[Bu içi istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.Çikolata,yeşil fıstık,sarı üzüm vs çok yakışıyor.]

ekleyip eziyoruz ve koyu macun haline getiriyoruz.İçleri boşalan kurabiyelere tekrar dolduruyoruz.2 kurabiyeyi birbirine yapıştırıyoruz.
Üç ayrı kaseye çay kaşığının ucuyla her renk boyadan koyup, her birine ½ çay bardağı su ekliyoruz.Top şekline gelen kurabiyenin bir bölümünü sarıya, bir bölümünü kırmızıya, bir bölümünü ise yeşile batırıp şekere buluyoruz. Servis tabağımıza diziyoruz.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...