5 Aralık 2007 Çarşamba

PEYNİRLİ DEREOTLU MUFFİNLER


3 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 bardak süt/yoğurt karışımı
1 kalıp rendelenmiş peynir
1 demet dereotu/maydonoz
Tuz
Kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yumurta ve tuzu mixerle çırpıyoruz.
Yağ, süt, yoğurt karışımını ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.(yumurta sulanmasın diye mixerle devam etmiyoruz)
Doğranmış otlarımızı ve peynirimizi de ilave ediyoruz.
Kabartma tozunu unla birlikte karıştırıp ekliyoruz.Akıcılığı normal kek kıvamından daha koyuca olacak.Akmayacak yani,yoğurtlu mezeler gibi... Un miktarı çoğunlukla tam veremiyorum dikkat ederseniz.Yumurtanın büyüklüğü, bardak boyutu(çay bardakları bile farklı günümüzde),kaşık doluluk oranı bile değiştirir çünkü. Her seferinde kendi yaptığım şeylerde bile tutmuyor.
170 derecede 25 dakika civarında pişiriyoruz.(Bu da farklı bir mefhum....)
Afiyetle sunuyoruz, 5 dakikada bitiyor...!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...