1/2 paket düdük makarna
2 kaşık un
2 kaşık yağ+ 1 kaşık yağ
2 bardak süt
tuz, karabiber
100 gr beyaz peynir
Maydonoz
Üzerine kaşar rendesi
*Makarnamızı 10-12 dakika tuzlu suda suyunu çekecek kadar haşlayalım. (Haşladığımız suyu dökmemeye gayret edelim)
2 kaşık un
2 kaşık yağ+ 1 kaşık yağ
2 bardak süt
tuz, karabiber
100 gr beyaz peynir
Maydonoz
Üzerine kaşar rendesi
*Makarnamızı 10-12 dakika tuzlu suda suyunu çekecek kadar haşlayalım. (Haşladığımız suyu dökmemeye gayret edelim)
*Bir kaşık tereyağı ekleyelim ve karıştıralım.
*2 kaşık un ve yağı hafifçe çevirelim ve sütünü ilave edelim, topak olmamasına dikkat ederek tuzunu biberini de ekleyelim.
*2 kaşık un ve yağı hafifçe çevirelim ve sütünü ilave edelim, topak olmamasına dikkat ederek tuzunu biberini de ekleyelim.
*Üçte ikisini makarnaya karıştıralım.
*Peynir ve doğranmış maydonozu da ilave edelim, borcama serelim.
*Kalan beşamel salçayı üzerine sürelim.Kaşar rendesini de serpip fırında 200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder