15 Aralık 2007 Cumartesi

PATATESLİ KIVIRMA BÖREK

2 yufka
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 tane orta boy patates
1 adet kuru soğan
tuz karabiber

Patatesleri haşlayıp, sıcakken eziyoruz.İnce doğradığımız soğanları sıvıyağda sarartıyoruz.Patateslerimizi ekleyip biraz çeviriyoruz ve tuz karabiber ekleyip kapatıyoruz altını.
Yumurta , süt, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıyoruz.
Yufkayı + şeklinde kesiyoruz.
Harcımızı yufkanın her tarafına sürüp, geniş kenara patatesli harcı ince bir şerit halinde koyuyoruz ve kıvırarak rulo yapıyoruz.
Ruloyu kendi etrafında kıvırıp gül şekli veriyoruz.Tepsiye diziyoruz.
Artan harcı üzerine döküp, susam ya da çörek otu ile 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
***Ölçülerinizi istediğiniz oranda artırabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...