21 Aralık 2007 Cuma

ÇİLEKLİ PASTA

Hiç yağsız çoook hafif bir pasta….
Pandispanya:
4 yumurta
1,5 toz şeker
1 bardak süt
1 kabartma tozu
2- 2,5 bardak un
Kreması:
1 lt süt
3 kaşık un
1 kaşık buğday nişastası
2 yumurta
Üstü:
2 paket hazır çilekli sos

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Diğer malzemeleri ilave edip 170 derecede kek gibi pişiriyoruz.(Dilerseniz yuvarlak kalıp kullanıp, misina ile ikiye bölebilirsiniz).Sıcakken 2/3 bardak süt ile ıslatıyoruz.Krema malzemelerini pişirip mixerle çırpıyoruz.(Bu aşamada kendi tavsiyem,bir paket toz krem şanti de eklenmesi, lezzeti çok güzel oluyor)Çilekleri pastanın üzerine dizip sosu gezdiriyoruz.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...